Любителі східної кухні повинні не тільки вміти розумітися на тонкощах тієї чи іншої страви. Власна незграбність у володінні традиційними китайськими приладами для їжі може суттєво зіпсувати задоволення. Тому важливо вміти правильно використовувати палички для суші.

Щоб освоїтись, новачок може почати з навчальних паличок. Вони відрізняються від звичайних тим, що з кінці з’єднані, тому незвичній до такого столового приладу руці буде легше втримати композицію.

Якщо ви хочете освоїти «дорослі» палички для їжі, потрібно запам’ятати кілька основних моментів: в першу чергу необхідно притиснути один до одного мізинець і безіменний палець, а вказівний і середній ледве витягнути вперед.

Нижню паличку покладіть між великим і вказівним пальцем, а безіменним її притримуйте в тому місці, де паличка починає звужуватися. При цьому верхній стовщений кінець столового приладу повинен на чверть виступати за межі долоні. Другу паличку для зручності тримайте так, як олівець: її кладуть на середній палець і притримують вказівним та великим.

Під час їжі нижня паличка залишається нерухомою, а рухомою має бути тільки верхня, коли розпрямляються або зводяться середній та вказівний пальці. Головна умова успіху, як у музикантів, – не напружувати руку. Кисть має бути розслаблена, рух плавні та легкі.

Цікаво, що багато азіатських виробників товарів, де потрібна хороша моторика, при прийомі на роботу пропонують претендентам швидко зібрати бісер паличками для їжі.

Залишити відповідь

Кошик

Увійти

Створити акаунт
У гору