Багато гурманів приходять до ресторанів з власними паличками, підбирати які слід ретельно та акуратно. Розмір, форма та матеріал, з якого зроблені палички, так само індивідуальні, як розмір взуття чи одягу.

У період Едо в Японії (1603-1867 рр.) Довжина паличок розраховувалася за даними про зростання і розмір долоні людини. Зараз, коли люди стали набагато більшими, стандартні розміри паличок змінилися, а їх вибір став ще складнішим.

Цікаво, що китайці навіть під час трапезу використовували геометрію. Звичайна довжина палички для їжі, на думку китайців, повинна бути в півтора рази більша за відстань, яка утворюється, коли ви складаєте великий і вказівний пальці під прямим кутом. Спробуйте – користуватися такими паличками буде найзручніше.

Крім довжини, палички для їжі розрізняються і формою – вони можуть бути квадратними, пірамідальними, плоскими, овальними, з круглим перетином, із закругленими кутами. Вибір їх залежить від індивідуальних особливостей людини та її смаку.

Матеріал, з якого виготовляють палички, також різноманітний: дерево, бамбук, порцеляна, пластик, метал, навіть нефрит, оленячий ріг та слонова кістка… І це далеко не повний перелік! У наші дні найпоширеніші палички із спресованого бамбука. Вони дешевші, ніж з інших матеріалів, і продаються майже в будь-якому магазині. Їхня перевага — безпека, майже неможливість пошкодити зуби про цей твердий матеріал. До речі, палички не розщеплюють до кінця як доказ того, що ними ще не користувалися. Тому їх ламають безпосередньо перед їжею.

Ціна китайських бамбукових паличок залежить від багатьох факторів. Насамперед, від полірування виробу. Якщо кількість задирок бажає залишати кращого, то й задоволення від їди буде значно знижено. На вартість впливають товщина, колір, а також довжина паличок.

Залишити відповідь

Кошик

Увійти

Створити акаунт
У гору